Menu Tickets Nieuws contact

Stichting Agora

Stichting Agora.

Veel theatervoorstellingen en andere culturele activiteiten in de Bogerd worden mede mogelijk gemaakt door Stichting Agora.

Stichting Agora is in 1986 opgericht door Thijs Vos. De stichting heeft ten doel het organiseren, activeren en stimuleren van culturele activiteiten in de regio Maas en Waal. Jarenlang heeft de stichting haar eigen theater geëxploiteerd: het Agora Theater. Sinds 2001 is het theater gevestigd in de Bogerd en sinds 2019 is de exploitatie van het theater overgedragen aan de Bogerd. Overigens opereren de Bogerd en Stichting Agora als twee onafhankelijke organisaties.

Anno 2024 heeft Stichting Agora een flinke ambitie die verder gaat dan enkel de exploitatie van een theater. Het toevoegen van cultuureducatie en de verbinding aangaan met de vele ondernemers en bedrijven in Maas en Waal zijn twee voorbeelden van de ambities die we hebben. De stichting wil hét centrale culturele knooppunt zijn in de regio Maas en Waal. De doelstelling van de stichting is het activeren en stimuleren van cultuur in de regio. Daarbij heeft de stichting een coördinerende én verbindende rol.

Stichting Agora ontvangt subsidies van de gemeenten Druten en West Maas en Waal, maar gaat ook graag de samenwerking aan met het bedrijfsleven. De stichting heeft sinds 2023 een ANBI-status en gaat een partnerplatform opzetten voor bedrijven die een bijdrage willen leveren aan cultuur in de regio.

Logo Stichting Agora

Word cultuur- of talentpartner van Stichting Agora.

Als bedrijf of ondernemer uit Druten of West Maas en Waal kun je cultuurpartner of talentpartner worden van Stichting Agora.

  • Als cultuurpartner zorg je ervoor dat de voorstellingen toegankelijk worden voor mensen die weinig te besteden hebben en mensen die vanwege hun gezondheid extra voorzieningen nodig hebben om het theater te bezoeken.
  • Als talentpartner geef je veelbelovende, beginnende artiesten de kans om het podium te betreden. Ook draagt je bij aan cultuureducatie en maak je een junior programmaraad mogelijk die ervoor zorgt dat er optredens worden geboekt die jongeren graag willen zien.

Partner worden van Stichting Agora? Bekijk hier de mogelijkheden.

Op de hoogte blijven over Bogerd.