Over Bogerd.

De Bogerd (voorheen D’n Bogerd) is sinds 2001 het culturele centrum van Druten. Gerealiseerd om verenigingen, stichtingen en organisaties samen te huisvesten in één multifunctionele accommodatie. Het culturele centrum is nog steeds één van de belangrijke pijlers van onze organisatie. Zorgen voor een fijne Drutense huiskamer, een thuis voor vele verengingen en organisaties, een plek om elkaar te ontmoeten. Sinds 2016 is de exploitatie van de Bogerd in handen van Niels Gijsbers en Bart van Kraaij. Met een goed ondernemersplan met een duidelijke visie en ondersteund door een beheersstichting die in ons verhaal geloofde, hebben we de afgelopen jaren mooie stappen gezet. Naast het beheren van een cultureel centrum is er volop ingezet op de ontwikkeling van een vergader- en congreslocatie, een feest- en evenementenlocatie en een lunchcafé. De Bogerd is tevens een dagbestedingslocatie voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Als sluitstuk hebben we in 2019 de gehele exploitatie van het Agoratheater overgenomen. Het theater bloeit als nooit tevoren en de vergaderingen, congressen en evenementen blijven groeien.

Het is onze ambitie de meest gastvrije theater-  en congreslocatie van midden-Nederland te worden, waarin kunst en cultuur én mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een centrale plaats innemen. Kortom: we zijn open voor iedereen.

We zijn vol ambitie om verder te werken aan de huidige succesvolle Bogerd!

De Bogerd is een hele vriendelijke, laagdrempelige organisatie. De inrichting is heel gezellig en informeel. Er werken vriendelijke mensen en er is voldoende parkeergelegenheid en de verbinding met het openbaar vervoer is ook prima. Wij kunnen deze locatie van harte aanbevelen voor uw bijeenkomst, scholing of training.

Claudine Brand - Gemeente Nijmegen