Menu Tickets Nieuws contact

Alle activiteiten in de Bogerd voortaan onder één naam

13 september 2023

Alle activiteiten in de Bogerd voortaan onder één naam.
Stichting Agora en Bogerd intensiveren samenwerking.

Bij de start van het nieuwe theaterseizoen werken Stichting Agora, beter bekend als Agora Theater, en Bogerd intensiever met elkaar samen. De intensievere samenwerking omvat verschillende ambitieuze plannen op het gebied van cultuur in de regio Maas en Waal. Voortaan zullen alle activiteiten plaatsvinden onder de naam Bogerd.

Ambitieuze plannen voor Stichting Agora
Stichting Agora, opgericht in 1986 door Thijs Vos, speelt al vele jaren een belangrijke rol bij het mogelijk maken van theatervoorstellingen. De stichting heeft als doel om cultuur in de regio te activeren en te stimuleren. Nu heeft ze ambitieuze plannen om verder te groeien en cultureel breder van betekenis te zijn in de Bogerd als het culturele hart van Maas en Waal.

Bea Janssen Steenberg (bestuurslid Stichting Agora): “Anno 2023 heeft Stichting Agora een flinke ambitie die verder gaat dan enkel de exploitatie van een theater. Het toevoegen van een filmaanbod en cultuureducatie zijn twee voorbeelden van de ambities die we hebben. De stichting wil hét centrale culturele knooppunt zijn in de regio Maas en Waal. De doelstelling van de stichting is het activeren en stimuleren van cultuur in de regio. Daarbij heeft de stichting een coördinerende én verbindende rol.”

Logo Stichting Agora

Bogerd als plek voor cultuur
Stichting Agora en Bogerd willen naar buiten toe duidelijk maken dat Bogerd de plek is waar mensen naartoe kunnen gaan voor een diverse reeks culturele ontmoetingen. Dat maakt deel uit van de intensievere samenwerking. Of het nu gaat om theater, film, literatuur of andere culturele activiteiten: Bogerd wil dé bestemming zijn voor iedereen in de regio Maas en Waal. Door één naam aan te nemen voor alle activiteiten in de Bogerd, kan Bogerd beter inspelen op de behoeften en verwachtingen van het publiek. Bovendien biedt het de mogelijkheid om de verbinding met organisaties en bedrijven in de omgeving te versterken en om de maatschappelijke betekenis van het theater te vergroten.

Niels Gijsbers (directeur van Bogerd): “Voor een culturele ontmoeting ga je naar de Bogerd. Of het nu gaat om theater, film, een goed boek of een andere culturele activiteit. Bogerd is en kan steeds meer het kloppende culturele hart in Druten en de regio worden. Bogerd is de plek waar je kijkt en beleeft. Om je zo te kunnen profileren is het belangrijk dit vanuit één naam te doen vanuit de visie ‘In de Bogerd is altijd wat te doen en we zijn open voor iedereen’.”

Kruisbestuiving en ambitieuze plannen: een bredere rol voor Stichting Agora
Stichting Agora en Bogerd kijken uit naar een veelbelovende toekomst vol culturele groei en uitwisseling. Samen willen ze een blijvende impact hebben op de cultuur in de regio Maas en Waal en een bron van inspiratie en entertainment zijn voor alle bezoekers. Door de kruisbestuiving tussen Stichting Agora en Bogerd verder te verankeren worden de mogelijkheden hiertoe vergroot.

Belangrijk om te vermelden:
Munten, cadeaubonnen en vouchers van het Agora Theater blijven geldig en kunnen nog ingeleverd worden.

Nieuwe contactgegevens:
Voor algemene vragen over de Bogerd: info@bogerddruten.nl of 0487-517127
Voor vragen over theater/film/event tickets en bestellingen: tickets@bogerddruten.nl of 0487-515779
Website: www.bogerddruten.nl

ook
interessant.

De Bogerd is al jarenlang een vaste plek waar de Politie Oost-Nederland opleidingen / trainingen en seminars beleggen. De centrale plaats in Gelderland-Zuid maar zeker ook de flexibiliteit van de medewerkers maakt dat wij er als hulpverleningsorganisatie graag komen. Eigenlijk is niets hen te gek, het wordt altijd geregeld.
Bert Stronks - Politie Oost-Nederland
OMW
OMW
Rabobank
Rabobank
’s Heeren Loo
’s Heeren Loo
Klok Groep
Klok Groep
Zorggroep Maas & Waal
Zorggroep Maas & Waal

Op de hoogte blijven over Bogerd.