Wij bieden kunstenaars graag de ruimte om hun creaties ten toon te stellen. We hebben exposities van doorgewinterde kunstenaars maar ook van amateur kunstenaars. De expositie is altijd vrij toegankelijk en bevindt zich op de vide van de 1e etage. Kom gerust eens binnen en ontdek bijzondere kunstwerken, maar ook het cultureel centrum.

´╗┐Expositie van Aron Abbink

De van oorsprong Haarlemse kunstenaar Aron Abbink woont de laatste jaren in Winssen waar hij zijn atelier aan huis heeft. Hij is in de eerste plaats een abstracte schilder maar vervaardigd tevens sculpturen en tekeningen. Hierin is Abbink op zoek naar evenwicht in de chaos van zijn expressiviteit, de fysieke actie van het schilderen. Met spontane gebaren ontstaat de opbouw en structuur van het werk uit de intuïtie van de kunstenaar.

Zijn schilderijen bevatten vaak een sterk gelaagd karakter in materie; dikke lagen verf over elkaar heen en, met name in vroeger werk, met regelmaat toevoegingen van ogenschijnlijk willekeurige voorwerpen. Het gebruik van tonale of contrasterende kleuren en de afwisseling van gladde spuitbus lijnen met woeste penseelstreken, geven de schijn van verval of destructie.

De Bogerd is al jarenlang een vaste plek waar de Politie Oost-Nederland opleidingen / trainingen en seminars beleggen. De centrale plaats in Gelderland-Zuid maar zeker ook de flexibiliteit van de medewerkers maakt dat wij er als hulpverleningsorganisatie graag komen. Eigenlijk is niets hen te gek, het wordt altijd geregeld. 

Bert Stronks - Politie Oost-Nederland