Wij bieden kunstenaars graag de ruimte om hun creaties ten toon te stellen. We hebben exposities van doorgewinterde kunstenaars maar ook van amateur kunstenaars. De expositie is altijd vrij toegankelijk en bevindt zich op de vide van de 1e etage. Kom gerust eens binnen en ontdek bijzondere kunstwerken, maar ook het cultureel centrum.

Portfolio van:
Henk Huiskens
Piet Heinstraat 18
6651 ZS Druten

Ongeveer 20 jaar ben ik begonnen met het schetsen van voorwerpen even later kwam daar het schilderen bij, eerst nog wat oppervlakkig en in een later stadium met wat meer diepte, schaduw en natuurlijk met meer kleur. Van de papieren vellen stapte ik over naar doeken en begon van Acrylaat- en met olieverf te experimenteren. En sinds een poosje ben ik lid van Het Paulusgilde in Winssen waar 3 begeleiders ons verschillende soorten technieken bijgebracht worden, kortom, het is gewoon een leuke ontspannende hobby je gedachten dwalen helemaal af en worden de pencelen en kleuren worden jou de baas.

Het resultaat ik heb nu een tal van gevarieerde werken, KOM KIJKEN en mocht je meer weten bel me op mijn mobiel nr. 06-20 28 32 74.

Portfolio van:
´╗┐Joop van Haren

Joop is een autodidact artiest en kunstenaar zowel op podium als tussen het publiek en in zijn atelier.Hij is geboren in Wijchen Gelderland in 1944.

Zijn kunstenaarsleven begon al in zijn vroege jeugd, op de lagere school was tekenen en kleuren al zijn favoriete vak een autodidact kunstschilder bracht hem in contact met olieverf wat hij verder ontwikkelde door zelfstudie.

Om te weten hoe het werkte heeft hij een half jaar meegelopen op de vrije academie in Nijmegen waar hij zijn draai niet kon vinden en dus weer op zijn eigenwijze verder ging.

Wel heeft hij veel geleerd van zijn favoriete meesters, Barend Cornelis en Willem Koekkoek, de romantische Nederlandse meesters uit de negentiende eeuw, kunstenaars van landschappen en stadsgezichten vooral de winters zijn favoriet voor Joop welke hij als lesmateriaal gebruikte.

Ook het surrealisme van Carel Willink en Salvador Dali trok zijn aandacht en inspireerde hem om die techniek onder de knie te krijgen.

Tussen zijn 45 en 75 jaar heeft hij door de drukke optredens als thema artiest op vele evenementen in binnen en buitenland geen tijd gehad om te schilderen maar nu is hij weer volop in zijn atelier aanwezig om te schilderen. Hij maakt werken die zeer realistisch zijn waaronder ook kleinere kunstwerkjes die hij Joopjes noemt.

Hij schildert met olieverf op doek en paneel o.a., stillevens, landschappen en portretten. Zijn werken getuigen van diepere aandacht voor detail en vergankelijkheid maar ook voor de pracht van de eenvoud.

We hebben goede ervaringen met de Bogerd. Er wordt goed met ons meegedacht zodat we samen tot de beste oplossingen komen. De catering is altijd dik in orde. Kompas Veiligheidsgroep en onze cursisten zijn zeer tevreden! ´╗┐

Dico Stolman - Kompas Veiligheidsgroep B.V.