Wij bieden kunstenaars graag de ruimte om hun creaties ten toon te stellen. We hebben exposities van doorgewinterde kunstenaars maar ook van amateur kunstenaars. De expositie is altijd vrij toegankelijk en bevindt zich op de vide van de 1e etage. Kom gerust eens binnen en ontdek bijzondere kunstwerken, maar ook het cultureel centrum.

Expositie ‘Creaturen’.

Linda Straatman uit Druten toont kleurrijke illustraties van vrouwelijke personages en persoonlijke belevingen. Fantasievol en een tikkeltje vervreemdend.

Met kleurpotlood, viltstift en collage-elementen laat Linda zien hoe zij verschillende facetten van het dagelijks leven ervaart. Echter, alledaags zijn de beelden zeker niet! Zo lijken haar vrouw-figuren een dubbele rol te spelen en zie je huizen op plaatsen waar je ze nooit zou verwachten.

Linda’s liefde voor poëzie en surrealisme, alsmede haar achtergrond in de mode en psychologie zijn zichtbaar in haar werk.

In wezen is elke illustratie een ‘zelfportret’ van de kunstenares; het zijn haar eigen herinneringen, gemoedstoestanden en persoonlijkheid die ze heeft vormgegeven.

Ondanks dat het werk autobiografisch is biedt het een zee aan ruimte voor interpretatie en verbeeldingskracht van de toeschouwer.

Te zien t/m 31 juli.

De Bogerd is een hele vriendelijke, laagdrempelige organisatie. De inrichting is heel gezellig en informeel. Er werken vriendelijke mensen en er is voldoende parkeergelegenheid en de verbinding met het openbaar vervoer is ook prima. Wij kunnen deze locatie van harte aanbevelen voor uw bijeenkomst, scholing of training.

Claudine Brand - Gemeente Nijmegen