Wij bieden kunstenaars graag de ruimte om hun creaties ten toon te stellen. We hebben exposities van doorgewinterde kunstenaars maar ook van amateur kunstenaars. De expositie is altijd vrij toegankelijk en bevindt zich op de vide van de 1e etage. Kom gerust eens binnen en ontdek bijzondere kunstwerken, maar ook het cultureel centrum.

Expositie 'Engel in je huis' van Prisca van Egmond.

Mijn naam is Prisca van Egmond en ik ben 68 jaar. Geboren in Indonesië, opgegroeid in Nijmegen, maar al 45 jaar woonachtig in Druten. Mijn Twee dochters zijn hier geboren en ik heb 4 kleinkinderen. Ik heb 25 jaar op Boldershof gewerkt . In de eerste instantie als Activiteiten Begeleider. Dat werd later gewoon begeleider. Ik ben nu drie jaar met Pensioen.

Jaren geleden was ik een tijdlang lid van het Paulusgilde. Dit is een amateur schilders vereniging uit Winssen. Hier heb ik meer geleerd over deze hobby in een leuke ontspannen sfeer. De interesse voor tekenen en schilderen is nooit weggeweest. De jaren erna nam ik af en toe nog een paar lessen of een workshop.

De aanleiding voor deze expositie/ verkoop van schilderijen heeft te maken met een project dat ik samen met Marietje Gerritsen drie jaar geleden gestart ben. We hebben het “Achter De Muren Begraven ” genoemd.

Mijn tweede kind, Thomas, is voldragen maar levenloos ter wereld gekomen. Dat het zolang kan nawerken en zo’n impact op je leven kan hebben wist ik niet. Toen ik hoorde dat vroeger kinderen niet normaal begraven konden worden vanwege het geloof en dat het geheim gehouden werd, was mijn verontwaardiging zo groot dat ik vond dat er wat moest gebeuren om dit leed zichtbaar te maken. Een gedenktuin voor alle doodgeboren kinderen op de plaats waar vroeger deze kinderen anoniem begraven werden, werd onze doelstelling.

De gemeente Druten en de RK kerk hebben er voor gezorgd dat het project goed van de grond kwam.

Om extra geld op te halen voor o.a. een monument waren we een doneeractie gestart. We hebben al mooie bedragen mogen ontvangen en voelen ons zeer gesterkt een gesteund.

Om de tuin te onderhouden en ook voor de toekomst mooi en toegankelijk te houden voor iedereen die een kindje verloren heeft, is geld nodig.

Het thema van deze expositie: Engelen” heeft natuurlijk alles te maken met doodgeboren of overleden kinderen in het algemeen.
Engelen zijn er in alle soorten en maten. Van de hoge orde der Engelen tot de Elementalen, de natuurgeesten. Zij zorgen voor groei en bloei en evenwicht in de natuur.

Wij, Mensengelen, zijn ook ruim vertegenwoordigd op mijn schilderijen.

De inspiratie komt van Pinterest. Dit is een site op internet waar iedereen inspiratie kan opdoen over allerhande onderwerpen. Door de verschillende stijlen hoop ik dat er voor iedereen een engel bij zit.

Ik heb met veel plezier en toewijding gewerkt aan de schilderijen .Het zou mooi zijn als de expositie goed bezocht word en er veel de doeken verkocht gaan worden.

Hartelijke groet, Prisca van Egmond

De Bogerd is kleinschalig en gezellig. Het personeel is flexibel en pakt vragen en verzoeken van onze kant altijd snel op. Zelfs op de dag zelf. Niets is te gek, alles kan. Wij zijn dus zeer tevreden met deze locatie die tussen ons hoofdkantoor en een nevenvestiging ligt. Voor iedereen goed bereikbaar.

Francisca Dielemans - GGD Gelderland Zuid