Wij bieden kunstenaars graag de ruimte om hun creaties ten toon te stellen. We hebben exposities van doorgewinterde kunstenaars maar ook van amateur kunstenaars. De expositie is altijd vrij toegankelijk en bevindt zich op de vide van de 1e etage. Kom gerust eens binnen en ontdek bijzondere kunstwerken, maar ook het cultureel centrum.

KUNST UIT HET KAPELLEKE

Theo Tomassen en twaalf van zijn cursisten exposeren in De Bogerd.
3 april - 31 mei

De beeldend kunstenaar Theo Tomassen kreeg in 1995 de beschikking over het Kapelleke op Boldershof. Het stond bekend als het Engelenhuisje. Met cursisten werden de zware granieten aflegtafels verwijderd en werd het als atelier ingericht. Hij maakte het ook geschikt voor cursussen en begeleiding. Van een plaats voor de dood werd het een plaats van creativiteit en leven. Theo en twaalf cursisten die hij al lange tijd begeleidt exposeren hun werk dat daar is ontstaan.

Van Theo Tomassen zullen monumentale zelfportretten te zien zijn en enkele landschappen waarin de thema’s ruimte en energie van belang zijn. De twaalf cursisten die onder de begeleiding van Theo Tomassen ieder hun eigen stijl hebben ontwikkeld tonen diverse thema’s; landschappen, stillevens, portretten en abstracte werken.

Een expositie die een rijke variatie van stijlen en onderwerpen laat zien.

We hebben goede ervaringen met de Bogerd. Er wordt goed met ons meegedacht zodat we samen tot de beste oplossingen komen. De catering is altijd dik in orde. Kompas Veiligheidsgroep en onze cursisten zijn zeer tevreden! 

Dico Stolman - Kompas Veiligheidsgroep B.V.