Dagbestedingslocatie. 

We werken aan de meest gastvrije congreslocatie van midden Nederland. Uniek in zijn soort door de prachtige integratie van een dagbestedingslocatie in onze organisatie. Diverse assistent-medewerkers (cliënten) met verschillende achtergronden werken in onze organisatie op verschillende afdelingen. Wat vind je leuk? Wat kun je? En wat wil je leren? Deze vragen stellen we aan iedereen die bij ons op zoek is naar een fijne dagbesteding.

Vanaf de opening in 2001 werken de assistent medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt in ons centrum. Vanaf 2017 zijn we een samenwerking aangegaan met 's Heeren Loo. Als organisatie zijn we onderaannemer geworden van deze organisatie. Dit heeft gezorgd dat onze assistent-medewerkers een betere binding met onze organisatie hebben gekregen, ze zijn en voelen zich nu één van ons. Dit houdt ook in dat de begeleiders van onze assistent-medewerkers volledig in dienst zijn bij de Bogerd en dat we werken met jobcoaches. Voor onze assistent-medewerkers vinden we het belangrijk dat ze meedoen in de maatschappij, ze nieuwe dingen leren, kunnen werken met hun talenten en contact hebben met collega's. We zijn trots dat we deze samenwerking binnen onze organisatie hebben staan. Trots ook op de medewerkers die de trajecten "op weg naar werk" volgen, hard aan de slag om jezelf "omhoog te werken". Een aantal medewerkers heeft na dit traject een contract gekregen bij onze organisatie en zij werken met veel plezier in ons centrum. We blijven ons daarom inzetten voor een mooie werkplek voor dagbesteding, zoeken naar nieuwe uitdagingen en activiteiten voor onze mensen.

Wij bieden verschillende werkzaamheden aan voor onze assistent medewerkers in de Bogerd. Als gastheer/-vrouw sta je achter de bar en bedien je de gasten van ons lunchcafé en de huurders van het gebouw, er worden koffie/thee- en lunchbuffetten verzorgd, vind jij het bijvoorbeeld leuk om soep in te schenken voor onze gasten tijdens een lunch? Je verzorgd mede het facilitaire deel van onze vergader- en feestzalen of je zorgt dat alle afwas na een drukke lunch weer schoongemaakt wordt. De assistent medewerkers helpen ook mee met keukenwerkzaamheden, zoals snijwerk of het maken van kruidenboterbolletjes. Ook de schoonmaak van de Bogerd wordt deels door de assistent medewerkers gedaan.

Wil je werken in de horeca in een leuk en gezellig team? Neem dan contact op met de Bogerd of via onze jobcoaches van ’s Heeren Loo.

Bogerd werkplaats. 

Als Bogerd zijn wij dol op onze dagbesteding medewerkers en we zijn gek van evenementen! We houden van creatief zijn en dingen maken. Dit gaan we samenbrengen in onze nieuwe Bogerd Werkplaats! Een werkplaats voor mensen die graag met hun handen willen gaan werken en samen met onze begeleiders mooie projecten kunnen oppakken.

Een klein stukje geschiedenis.
Al jaren is de Bogerd een fijne werkplek voor onze cliënten. Onze prachtige doelgroep heeft in de Bogerd echt een thuis. Een plek waar ze zichzelf kunnen zijn, hun talenten kunnen ontplooien en waar ze lekker mee kunnen doen in de maatschappij. 

5 jaar geleden hebben wij als organisatie besloten om een onderaannemer-schap aan te gaan met zorginstelling s’Heerenloo. Een deel van de cliënten staan onder zorgcontract bij deze organisatie, maar werken doormiddel van een samenwerkingsovereenkomst bij de Bogerd. Tevens zijn er ook medewerkers die bij de Bogerd onder contract staan, maar wel onder de dagbesteding vallen. Hierbij werken wij samen met o.a. het UWV en het Werkbedrijf Rijk van Nijmegen.

Onze medewerkers zijn breed inzetbaar in onze organisatie. Ze werken o.a.. in ons lunchcafé, de keuken, de afwas, de schoonmaak en de facilitaire afdeling.

Er is weinig verloop in onze medewerkers. Onze groep is de afgelopen jaren gegroeid tot een mooie club van 15 talenten. Dit in combinatie met stagiaires van verschillende scholen, betekent dit dat we bijna geen plek meer hebben voor nieuwe medewerkers in onze dagbesteding.

Nieuwe stap.
Eind 2022 deed er zich een kans voor. Een prachtige locatie, op loopafstand van de Bogerd, kwam beschikbaar. Een mooie plek waar wij onze nieuwe dromen kunnen gaan waarmaken. Als Bogerd zijn wij dol op onze dagbesteding medewerkers en we zijn gek van evenementen! We houden van creatief zijn en dingen maken. Dit gaan we samenbrengen in onze nieuwe Bogerd Werkplaats!

Een werkplaats voor mensen die graag met hun handen willen gaan werken, een plek waar we niet met deadlines werken, een plek waar je geen druk hoeft te voelen. Maar wel een plek waar we zelfstandig of als team mooie projecten kunnen gaan oppakken. En wie weet wat er vanuit deze locatie nog allemaal mogelijk is.

Wat gaan we doen.
- Locatie beheer. Onze locatie, waar tevens een kantoor voor ongeveer 15 personen is gehuisvest, gaan we beheren. We zorgen dat deze locatie netjes schoon is, de lunch wordt verzorgd en dat het buitenterrein er keurig bij ligt.
- Werkplaats. We willen in eigen beheer en in opdracht van diverse bedrijven aan de slag met het maken van o.a. meubels en (event) aankleding, het opknappen van verhuurmateriaal en specifiek maatwerk.
- Beheer en onderhoud materialen van de Bogerd. Hierbij kun je denken aan de jaarlijkse aankleding van bijvoorbeeld de Kerst en Pasen, maar ook de evenementen materialen.
- Wij staan open voor maatwerk opdrachten, zoals bijvoorbeeld; groenvoorziening op locatie.

Wil jij graag werken bij de Bogerd Werkplaats?
We hebben plek voor mensen die vallen onder de PGB, WLZ of WMO met een indicatie voor dagbesteding. Heb je vragen, wil je meer informatie of kennis maken met ons?
Neem dan contact op met AJ door te bellen naar 0487-517127 of mail naar begeleiding@bogerddruten.nl.