Het verschil maak je samen. 

Bogerd inspiratie on stage: ontmoet, ontwikkel en ontdek.

Op woensdag 7 december aanstaande organiseren wij het business event “Het verschil maak je samen”. Een dagvullend programma vol inspiratie waar de kernwoorden ontmoet, ontwikkel en ontdek centraal staan.

Charles Darwin zei het al: “Het zijn niet de sterkste soorten die overleven en ook niet de meest intelligente. Het is het soort dat het beste reageert op veranderingen.” Veel bedrijven zijn momenteel druk bezig zich zo wendbaar als mogelijk te maken in een snel veranderende wereld met een hoge mate van onzekerheid en complexiteit. Feit is dat je niet meer op traditionele waarden kunt vertrouwen. Vrij naar Einstein: als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg. En dat is anno nu geen optie. Echter, wat onregelmatigheden lijken, kunnen wetmatigheden worden. Uiteindelijk is dat wat de mens tot een succesvol wezen maakt: patronen herkennen en zich aanpassen en op basis daarvan het verschil maken. En daar kun je wel wat inspiratie bij gebruiken!

De Bogerd organiseert daarom voor ondernemende mensen een dag waarop door toonaangevende topsprekers het thema “Het verschil maak je samen” vanuit diverse relevante en interessante invalshoeken wordt belicht. Zodat je er de dag erna meteen je voordeel mee kunt doen!

Programma.

09.00-09.30u Ontvangst 
09.30-09.55u Opening – dagvoorzitter Anke van Luijt
09.55-10.40u Plenaire bijeenkomst 1 Björn Kuijpers
10.40-11.10u Pauze 
11.10-12.30u Plenaire bijeenkomst 2 – De Omdenkshow
12.30-13.30u Lunch
13.30-14.30u Keuze uit 5 deelsessies:
 1. FC Gastvrijheid – Frans Goenee & Coen Bertens
 2. Wat is het geheim achter succesvolle teams? – Anke van Luijt
 3. Masterclass ‘de kunst van het beleven - Koen Logtens
 4. Dealen met een dynamische arbeidsmarkt - Marc Samuels
 5. Mindfulness - Esther Go 
14.30-14.50u Pauze
14.50-16.00u plenaire bijeenkomst 3 – Remco Claassen
16.00-17.00u Afsluitende netwerkborrel

Inschrijven.

Inschrijven voor 'Het verschil maak je samen' klik hier

Subsidieregeling NL Leert Door.
Dit evenement wordt deels gefinancierd vanuit de subsidie “Nederland Leert Door”. De rijksoverheid vindt het belangrijk dat mensen zich een leven lang blijven ontwikkelen. Zo wordt iemands positie op de arbeidsmarkt versterkt. De subsidieregeling Nederland Leert Door helpt daarbij. Dit evenement op 7 december past uitstekend binnen deze regeling. De Bogerd werkt hierbij samen met Van Kraaij Educatie. Van Kraaij Educatie verzorgt voor dit evenement de subsidieadministratie.

U bepaalt zelf of u wel of geen gebruik maakt van deze subsidie.

Indien u gebruik wenst te maken van deze subsidieregeling, worden uw contactgegevens gedeeld met Van Kraaij Educatie.
- Een belangrijke voorwaarde om gebruik te kunnen maken van de subsidie “Nederland Leert Door” is dat deelnemers hun BSN-nummer doorgeven. Bij de aanmelding zal hierom worden gevraagd.
- Aan alle deelnemers zal een bijdrage worden gevraagd van het bedrijf/de werkgever van €49,50.
- Bij binnenkomst op 7 december dient u bovendien een aanwezigheidsformulier te ondertekenen.
- Uw gegevens worden enkel gebruikt voor controledoeleinden. In bijgevoegde verklaring kunt u precies lezen waarvoor Van Kraaij Educatie uw gegevens gebruik.

Indien u géén gebruik wenst te maken van de subsidieregeling, worden uw contactgegevens niet gedeeld met Van Kraaij Educatie en hoeft u uiteraard ook géén BSN-nummer door te geven. 
- U ontvangt een factuur van €195.

De factuur van €49,50 óf €195 zal u 1 à 2 weken vóór aanvang van het evenement worden toegestuurd.

Maximaal 200 deelnemers.
In geval van no-show wordt er een bedrag van €195 in rekening gebracht. 

Sprekers.

Björn Kuipers.
Voormalig voetbalscheidsrechter en ondernemer Björn Kuipers was Nederlands beste scheidsrechter. Björn Kuipers neemt zijn publiek mee langs de vedettes, de arena’s en (krachten)velden. Hij is beschikbaar voor lezingen over communicatie, presteren onder druk (‘maximale prestaties kun je leveren door fysiek maar vooral ook mentaal fit te zijn’), omgaan met tegenslagen (‘je kunt negentig minuten de pannen van dak fluiten en één moment mis zitten, dat maakt het vak van arbiter zijn soms ondankbaar’) en het leiden van een team (‘je moet elkaar blindelings kunnen vertrouwen’). ‘Je moet als leidinggevende zelf ook coachbaar zijn, maar moet, om het maximale te bereiken, ook durven impopulaire maatregelen te nemen.’ Björns presentaties geven een bijzondere indruk in de wereld van een topscheidsrechter. Daarnaast legt hij de perfecte link tussen het ondernemen en de topsport, met voorbeelden uit de praktijk van zijn eigen supermarkt.

De Omdenkshow.
Een interactieve theatershow over de do’s en dont’s van het omdenken. Met omdenken maak je van een probleem een feit en van een feit een nieuwe mogelijkheid.

In een wervelende mix van pijnlijk herkenbare humor, filosofische bespiegelingen en tragikomische zelfonthullingen delen Daniel Koopmans en Chris King Perryman de nieuwste visie op het omdenken van problemen.

Remco Claassen.
Zet de rebelse Remco Claassen op een podium en je bent gegarandeerd van een indrukwekkende en interactieve sessie vol inspiratie, rake tips en humor. Tijdens zijn lezingen over persoonlijk leiderschap, effectiviteit en communicatie zitten alle deelnemers gegarandeerd op het puntje van hun stoel. Niet voor niets trekt Remco al jaren volle zalen en is hij de hoogst beoordeelde spreker/trainer van DenkProducties, mede door zijn beproefde en markante stijl. Die laat zich het beste omschrijven als simpel en subliem. Remco is een humorvolle, ietwat botte ‘kenniskliko’ die de boel op scherp zet. Hij weet op een verrassende manier zijn publiek aan te zetten tot verandering. Vaak wordt hij als klapstuk ingezet om, aan het eind van een congres of event, het publiek met een lach, een traan én een rood pepertje 'im arsch' huiswaarts te werken!

Deelsessies.

FC Gastvrijheid – Frans Goenee & Coen Bertens 

Twee spelers Frans Goenee en Coen Bertens die hun jarenlange samenwerking en ervaringen hebben opgedaan in de Efteling Kaatsheuvel. Coen was Directeur Operatie Park en Frans is nog steeds in het park te vinden als Inspiratiemanager.

Gastvrijheid in ons DNA.
Door de opgedane ervaring binnen de Efteling brengen Frans en Coen organisaties verder. We zetten medewerkers in hun kracht door eigen regie en talenten te combineren waardoor passie ontstaat.

Zonder wrijving geen glans.
Waar Frans zich op de kromme wegen bevindt, zorgt Coen ervoor dat de rechte weg bewandeld wordt. Door creativiteit en werkprocessen samen te brengen, halen we het beste resultaat.

Op weg naar een gastvrije organisatie.
Door deze betekenis volle aanpak creëren we samen met jullie een gastvrije cultuur. Daarnaast zorgen we er ook voor dat deze geborgd wordt.

Dealen met een dynamische arbeidsmarkt - Marc Samuels

Marc Samuels en Caroline Rijnbeek gaan met u in gesprek over de trends op de arbeidsmarkt, uw ervaringen en mogelijkheden, praktisch en concreet.

Voor veel ondernemers is het een uitdaging om aan geschikte medewerkers te komen. Toch zijn er ook ondernemers die dat als minder problematisch ervaren. Hoe komt dat? En misschien belangrijker: wat kun jij doen als ondernemer om toch om te gaan met deze dynamische arbeidsmarkt?

Kun je iets doen aan het aantrekken van talenten? Of zitten er kansen in het beter vasthouden, inzetbaar houden, scholen en ontwikkelen van medewerkers? Moet je je organisatie anders organiseren om in deze krappe arbeidsmarkt te kunnen blijven groeien en door te kunnen draaien? Of betekent dit dat je mogelijk de organisatiestrategie moet gaan aanpassen? Maar hoe doe je dat dan?

Leer hoe andere ondernemers met dit vraagstuk omgaan, kom spieken en vind je eigen route.

Wat is het geheim achter succesvolle teams? – Anke van Luijt

Samenwerken is relevanter dan ooit! Wat is er nodig om van een team een succesvol team te maken? Dat is een zogenoemde ‘safe zone’; een Psychologische Veilige vertrouwensbasis om op terug te kunnen vallen. Een ‘safe zone’ is een klimaat of cultuur waarin mensen zich vrij voelen om vragen te stellen, zich durven uit te spreken, of fouten te melden en daarover te praten, om zorgen te uiten of om ongevraagd nieuwe ideeën aan te dragen. Maar vooral het gevoel te hebben dat je een volwaardig en gewaardeerd lid bent van de teams waarin je werkzaam bent. Tijdens deze workshop neem ik je mee in The BIG 5 van Psychologische Veiligheid. Er zijn vijf knoppen waaraan je kunt draaien om van jouw team een (nog) succesvol(ler) team te maken. Aan welke knop draai jij? Het verschil maak jezelf …

Mindfulness – Esther Go  

Werkdruk i.c.m. een bepaalde persoonlijke gevoeligheid (faalangst, perfectionisme, moeite grenzen aangeven etc.) kan op den duur leiden tot uitval op de werkvloer en zelfs burn-out.Via de mindfulness technieken in deze stressreductie training, leer je meer in het hier en nu te staan, je eigen rust te vinden en op een ontspannen manier omgaan met uitdagingen. Hierdoor verhoog je je eigen weerbaarheid en vitaliteit. Je verbetert je arbeidsmarktpositie als je goed in je vel zit. Je kunt tot jouw beste prestaties komen als je soepel om kunt gaan met veranderingen en werkdruk; eventueel in combinatie met privé. 

Masterclass ‘de kunst van het beleven - Koen Logtens

Het hoofd denkt. Het hart weet. Volg je hart want dat klopt altijd! …. Over weerstand, projectie, accepteren, vertrouwen, loslaten, verbinding, leiderschap en antwoorden vinden op al jouw vragen.

Van ‘de olifant in de kamer’ naar ‘the answer is always in the room’. Een masterclass vol zelfkennis.

Inschrijven.

Inschrijven voor 'Het verschil maak je samen' klik hier

Subsidieregeling NL Leert Door.
Dit evenement wordt deels gefinancierd vanuit de subsidie “Nederland Leert Door”. De rijksoverheid vindt het belangrijk dat mensen zich een leven lang blijven ontwikkelen. Zo wordt iemands positie op de arbeidsmarkt versterkt. De subsidieregeling Nederland Leert Door helpt daarbij. Dit evenement op 7 december past uitstekend binnen deze regeling. De Bogerd werkt hierbij samen met Van Kraaij Educatie. Van Kraaij Educatie verzorgt voor dit evenement de subsidieadministratie.

U bepaalt zelf of u wel of geen gebruik maakt van deze subsidie.

Indien u gebruik wenst te maken van deze subsidieregeling, worden uw contactgegevens gedeeld met Van Kraaij Educatie.
- Een belangrijke voorwaarde om gebruik te kunnen maken van de subsidie “Nederland Leert Door” is dat deelnemers hun BSN-nummer doorgeven. Bij de aanmelding zal hierom worden gevraagd.
- Aan alle deelnemers zal een bijdrage worden gevraagd van het bedrijf/de werkgever van €49,50.
- Bij binnenkomst op 7 december dient u bovendien een aanwezigheidsformulier te ondertekenen.
- Uw gegevens worden enkel gebruikt voor controledoeleinden. In bijgevoegde verklaring kunt u precies lezen waarvoor Van Kraaij Educatie uw gegevens gebruik.
Indien u géén gebruik wenst te maken van de subsidieregeling, worden uw contactgegevens niet gedeeld met Van Kraaij Educatie en hoeft u uiteraard ook géén BSN-nummer door te geven. 
- U ontvangt een factuur van €195.

De factuur van €49,50 óf €195 zal u 1 à 2 weken vóór aanvang van het evenement worden toegestuurd.

Maximaal 200 deelnemers.
In geval van no-show wordt er een bedrag van €195 in rekening gebracht. 

Aanvang.

woensdag 7 december | 09:00 uur

De Bogerd is een hele vriendelijke, laagdrempelige organisatie. De inrichting is heel gezellig en informeel. Er werken vriendelijke mensen en er is voldoende parkeergelegenheid en de verbinding met het openbaar vervoer is ook prima. Wij kunnen deze locatie van harte aanbevelen voor uw bijeenkomst, scholing of training.

Claudine Brand - Gemeente Nijmegen