Korenfestival met optredens van koren uit de regio.

We organiseren samen met vijf koren uit de regio het Korenfestival op zondag 5 maart 2023! De koren Nonjana, Enjoy, Orpheus, The Lads en Continue zingen ieder 2x 20 minuten voor jullie. 

Entree is gratis! Je bent vrij om te komen en gaan wanneer je wilt. 

Ochtend programma: 
11.00-11.20 uur: Nonjana
11.30-11.50 uur: Enjoy
12.00-12.20 uur: Orpheus
12.30-12.50 uur: The Lads
13.00-13.20 uur: Continue

Middag programma:
14.00-14.20 uur: Orpheus
14.30-14.50 uur: Nonjana
15.00-15.20 uur: Enjoy
15.30-15.50 uur: The Lads
16.00-16.20 uur: Continue

Nonjana

Wereldmuziekkoor Nonjana is een gemengd koor en bestaat uit ongeveer 55 leden. Het koor is opgericht in mei 2009.

Vrolijke en ingetogen liederen wisselen elkaar af, soms begeleid met djembe.

We zingen liederen van over de hele wereld. We reizen met onze zang zorgeloos van Zweden via de Balkan naar Indonesië en verder naar de Latijns-Amerikaanse binnenlanden. Ook Afrika wordt vaak aangedaan.

Onze naam “Nonjana” is de titel van ons lijflied en komt uit de Zulu-traditie (Zuid Afrika). Het betekent: “we zijn allemaal op weg naar het paradijs”.

Orpheus

De Koninklijke Gemengde Zangvereniging “Orpheus” uit Druten is een gemengd koor van ongeveer 70 leden dat in 1849 werd opgericht. “Orpheus” heeft veelal klassieke stukken op het repertoire staan in onder meer het Frans, Duits, Engels of Italiaans. Regelmatig zingen we ook wat lichter repertoire. De prestatie is belangrijk, maar het plezier in samen zingen staat altijd voorop.

In 2024 zal het 175-jarig bestaan gevierd worden.

Tijdens de Korenmiddag op 5 maart a.s. staat het aandeel van “Orpheus” in de ochtend in het teken van operacomponist Giuseppe Verdi (1813-1901) met onder andere E l'Assiria uit Nabucco, de Triomfmars uit Aida en het Zigeunerkoor uit Il trovatore. In de middag zingen we een veelzijdig Music of the Millions programma met May it be, Stay with me till the morning etc.

Na een vruchtbare samenwerking van ruim 28 jaar is besloten dat “Orpheus” en dirigent Maarten-Jan Dongelmans afscheid van elkaar gaan nemen. Tijdens dit concert zal “Orpheus” voor de laatste keer onder zijn leiding staan.

The Lads

Ierse folk met een Maos en Waols randje, zo omschreef De Gelderlander destijds de volksmuziek, die zanggroep The Lads uit Maas en Waal op een enthousiaste wijze vertolk. De 20 koppige formatie brengt Ierse maar ook Schotse muziek ten gehore en zorgt in traditionele kleding voor een gezellige sfeer.

De groep beperkt zijn optredens tot 5 a 6 maal per jaar. Ook treden The Lads regelmatig op om activiteiten van goede doelen muzikaal te ondersteunen.

Soms uitdagend en wild, maar ook meeslepend en melancholisch. Deze ervaring deden de mannen van The Lads op in Ierland, toen zij daar in mei 2007 enkele kroegen bezochten en samen met een Ierse band voor ontspanning zorgden in hartje Dublin.

Event datum.

zondag 5 maart | 10:30 uur

De Bogerd is een hele vriendelijke, laagdrempelige organisatie. De inrichting is heel gezellig en informeel. Er werken vriendelijke mensen en er is voldoende parkeergelegenheid en de verbinding met het openbaar vervoer is ook prima. Wij kunnen deze locatie van harte aanbevelen voor uw bijeenkomst, scholing of training.

Claudine Brand - Gemeente Nijmegen